1 глава лук 2 моркова половин глава целина 2 - 3 картофа 2 - 3 домата 40 г масло 4 - 5 зърна черен пипер магданоз сол хрян.
Измийте добре джолана и го сложете в тенджерата. Обелете, нарежете и запечете за 10 минути на силен огън лука. Прибавете го заедно с останалите зеленчуци, нарязани на дребно, към джолана. Сложете черния пипер и залейте с 1 литър вода. Посолете на вкус, затворете тенджерата под налягане и варете 20 минути след първото изпускане на парата. Охладете тенджерата и я отворете. Обезкостете и нарежете месото. Преди поднасяне добаете маслото и поръсете със ситно нарязан магданоз. Отделно поднесете настърган хрян, залят с разреден оцет, за подправяне на вареното. |
Рейтинг: 0.0/0