РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Тесто за пелмени



Начална страница
Share |
    Продукти: 2 ч. ч. брашно, 1/2 ч. ч. мляко, 1/3 чаша вода, 1 ч. л. олио, 1 яйце и сол на вкус.
        Приготвяне: Водата се смесва с млякото и солта. Брашното се сипва върху маса, прави се дълбоко кладенче и при постепенно прибавяне на водата с млякото се замесва тесто. Накрая се слага олиото. Тестото се разточва много тънко с помощта на точилка и с чаша или специална форма от него се изрязват кръгчета. Тестото може да се обработи и по друг начин: разделя се на три равни части, всяка от които се точи на дълга лента дебела един пръст. След това лентите се нарязват на паренца колкото орех и всяко парченце се разточва на питка с диаметър 4-5 см.


 




Чт, 2024-04-25, 08:51

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP