РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Торта "Шах"



Начална страница
Share |
    Продукти: За светъл блат - 6 яйца, 120 г захар, 140 г брашно. За тъмен блат - същите продукти към които се прибавят две супени лъжици какао. За крема - 1/2 л прясно мляко, 2 с. л. брашно, 250 г краве масло, 120 г пудра захар, 1 с. л. ром или 1 прах ванилия.
    Приготвяне: 
         На блата: Яйцата се разбиат със захарта до побеляване, след което се прибавя брашното. Сместа се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма (по-голяма), застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. При приготвяне на втория блат (тъмния) се прибавя какао.
        На крема: Млякото се сварява с брашното на гъста смес. Маслото се разбива с пудрата захар и към него се прибавя по-малко (като се бърка) от изстиналата смес и ванилията. Нареждане на тортата. Всеки пласт се разрязва на три кръга с шаблон. Така се образуват три светли и три тъмни кръга -  голям, среден и малък, но с равна широчина на лентата. Нарежда се по следния начин: най-големият светъл кръг, в него - средният тъмен и в него - светлия малък кръг. Между кръговете се намазва с крем. По този начин се оформя първият пласт на тортата, който отгоре също се намазва с крем. Вторият пласт се нарежда по същия начин, само че  цветовете се разменят - върху светлите кръгове се поставят тъмни и обратно. С останалия крем тортата се намазва отгоре и встрани.


 




Чт, 2024-04-18, 09:04

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP