Продукти: 1
кг брашно, 50 г прясно масло,
20 г сол, 15 г оцет,
500 г вода, 850 г масло за разточване, 300 г брашно за маслото и за поръсване,
2 бр. яйца за намазване.
Приготвяне: Приготвя се многолистно тесто,
което се разточва на правоъгълник с дебелина
7 мм.
От този правоъгълник се изрязват
100 кръгчета.
На половината от тези кръгчета с по-малка кръгла форма се изрязват кръгчета в средата.
Надупчените кръгчета се поставят върху ненадупчените,
предварително намазани с разбитите яйца,
и също се намазват с яйца.
Така оформените воловани се пекат в умерена фурна.
Малките кръгчета,
намазани с яйца,
се пекат в отделна тава.
По време на печенето фурната не трябва да се отваря често.
Готовите воловани се поднасят с различни видове пълнеж,
като върху пълнежа се слага по
1 капаче от малките кръгчета