РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Воловани (бушета)



Начална страница
Share |

        Продукти:  1 кг брашно, 50 г прясно масло, 20 г сол, 15 г оцет, 500 г вода, 850 г масло за разточване, 300 г брашно за маслото и за поръсване, 2 бр. яйца за намазване.

          Приготвяне: Приготвя се многолистно тесто, което се разточва на правоъгълник с дебелина 7 мм. От този правоъгълник се изрязват 100 кръгчета. На половината от тези кръгчета с по-малка кръгла форма се изрязват кръгчета в средата. Надупчените кръгчета се поставят върху ненадупчените, предварително намазани с разбитите яйца, и също се намазват с яйца. Така оформените воловани се пекат в умерена фурна. Малките кръгчета, намазани с яйца, се пекат в отделна тава. По време на печенето фурната не трябва да се отваря често.

        Готовите воловани се поднасят с различни видове пълнеж, като върху пълнежа се слага по 1 капаче от малките кръгчета

HTML clipboard

 




Сб, 2024-04-20, 15:59

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP