РЕЦЕПТУРНИК

 Публикации
Начало » Статии » Имуностимулиращи храни

Тиква
 
    Местният плод на тиквата е богат на вещества, предпазващ организма от рак.
     Тиквите с оранжев месест плод имат високо ниво на каротиноиди.  Според изследванията, те предпазват от някои видове рак (включително и на дебелото черво) и от заболявания на сърцето. Освен това са богати на антиоксиданта витамин С, който подсилва имунната система, справя се успешно с вирусите и подобрява общите съпротивителни сили на организма. Тиквите съдържат и фибри, които спомагат за понижаването на холестерола и са предпоставка за добро  храносмилане, особено важно за почистването на организма.

    Хранителни съставки: Витамин С, бета-каротин, фибри

Категория: Имуностимулиращи храни | Добавил: admin (2011-07-27)
Прегледи: 417 | Тагове/Tags: тиква, фибри, рак | Рейтинг: 0.0/0
Всички коментари: 0
За да добавите коментар, трябва да сте регистриран потребител
[ Регистрация | Вход ]
Вс, 2024-05-19, 20:30

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
My articles [0]
Имуностимулиращи храни [45]
Имуностимулиращи храни
Читателски рецепти [0]
Уважаеми приятели, готвачи и любители на кулинарията. Сега можете да добавите вашите рецепти в нашият сайт. При изпращане на рецепти, моля въведете вашето име и град.
Полезни съвети [6]
ИСТОРИЯ [1]
Исторически документи, исторически факти и прочие.
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP