РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Пастичия



Начална страница
     
500 г спанак
3 яйца
една кафена чашка прясно мляко или вода
300 г брашно
500 г прясно мляко
100 г масло
500 г пресни червени домати.
По желание може да се добавят и 50 г пресни гъби и 100 г кашкавал и черен пипер.

  
   Почистеният спанак се сварява и се прави на пюре по възможност по-сухо и без вода. Брашното се прави на венец и в средата се поставят спаначеното пюре, яйцата и сол на вкус. Всичко се замесва на тесто по-възможност по-твърдо, като се измесва добре. Разкъсва се на 4 - 5 топки и се разточва  с точилка на тънки кори. Корите се оставят на книга или кърпа да изсъхнат, за да не лепнат. Нарязват се на тънки ленти, дълги 7-8 см и широки 1/2 см. Сваряват се в повече кипяща  солена вода и след като врят 15 минути, се изцеждат от водата и се запържват с масло. Приготвя се сос бешамел  от млякото. Червените домати се нарязват на дребно, изпържват се с масло и се смесват с приготвения сос бешамел. Запържените ленти се заливат със соса и се разбъркват. Поставят се в намазана с масло тавичка или чиния, поръсват се с настърган кашкавал и се запича на фурна. Сервират се топли за предястие. Пастичите могат да не се запичат на фурна, а само да се запържат и да се поръсят с настърган кашкавал и доматено пюре.


 




Пт, 2024-04-26, 09:52

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP