1 кг картофи 600 г кайма 2 стръка праз 1 чаена лъжичка доматено пюре 2 супени лъжици олио 1 връзка магданоз смлян черен пипер сол на вкус За соса Бешамел: 250 мл прясно мляко 100 г краве масло 2 супени лъжици брашно щипка сол
Издълбайте обелените картофи, а от долната им страна отрежете малко, за да могат да стоят прави. В олиото запържете ситно нарязания праз, прибавете доматеното пюре и каймата и пържете още известно време. Залейте с 1/2 чаена чаша вода или бульон, овкусете със сол и черен пипер и прибавете нарязания на дребно магданоз. Варете до омекването на месото. Напълнете с тази смес издълбаните картофи и ги сложете в намаслена тавичка. Запечете във фурната за около 15 минути. Залейте с приготвения сос бешамел и отново запечете на горния реотан, докато сосът стане златист.