РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Пълнени картофи със сос бешамел



Начална страница


1 кг картофи
600 г кайма
2 стръка праз
1 чаена лъжичка доматено пюре
2 супени лъжици олио
1 връзка магданоз
смлян черен пипер
сол на вкус
За соса Бешамел:
250 мл прясно мляко
100 г краве масло
2 супени лъжици брашно
щипка сол



Издълбайте обелените картофи, а от долната им страна отрежете малко, за да могат да стоят прави. В олиото запържете ситно нарязания праз, прибавете доматеното пюре и каймата и пържете още известно време. Залейте с 1/2 чаена чаша вода или бульон, овкусете със сол и черен пипер и прибавете нарязания на дребно магданоз. Варете до омекването на месото. Напълнете с тази смес издълбаните картофи и ги сложете в намаслена тавичка. Запечете във фурната за около 15 минути. Залейте с приготвения сос бешамел и отново запечете на горния реотан, докато сосът стане златист.

Рейтинг: 0.0/0



Коментар:




 




Вт, 2024-04-23, 08:03

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP