РЕЦЕПТУРНИК

 Публикации
Начало » Статии » Имуностимулиращи храни

Морков
Морковите съдържат голямо количество хранителни съставки, особено полезни за зрението.

Морковите са един от най-богатите източници на бета-каротин, който организмът преработва  във витамин А - мощен антиоксидант. Той повишава устойчивостта на клетките срещу вируси, подпомага защитата от злокачествени тумори и заболявания на сърцето, подобрява зрението. Витамин К участва в съсирването на кръвта и заздравяването  на раните, а фибрите улесняват храносмилането и поддържат сърцето здраво. Хромът стабилизира нивото на кръвната захар, което прави този зеленчук полезен за контрол на диабета и потискане на желанието за консумация на захар.


ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА - Витамин К, бета-каротин, фолиева киселина, калций, хром, желязо, цинк; фибри.
Категория: Имуностимулиращи храни | Добавил: admin (2011-07-21)
Прегледи: 418 | Комментари: 1 | Тагове/Tags: витамини, имуностимуланти, Антиоксидант, моркови | Рейтинг: 0.0/0
Всички коментари: 1
0  
1 Makendra   (2011-12-30 14:13) [Материали]
Thanks for sratitng the ball rolling with this insight.

За да добавите коментар, трябва да сте регистриран потребител
[ Регистрация | Вход ]
Вс, 2024-05-19, 18:15

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
My articles [0]
Имуностимулиращи храни [45]
Имуностимулиращи храни
Читателски рецепти [0]
Уважаеми приятели, готвачи и любители на кулинарията. Сега можете да добавите вашите рецепти в нашият сайт. При изпращане на рецепти, моля въведете вашето име и град.
Полезни съвети [6]
ИСТОРИЯ [1]
Исторически документи, исторически факти и прочие.
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP