Продукти: 533 г телешко месо от труп (421 г телешко разфасовано, 506 г
говеждо от труп, 421 г говеждо разфасовано, 500 г овнешко без кост, 533 г
агнешко без кост, 460 г свинско от труп, 421 г свинско разфасовано, 400
г готова кайма), 100 г олио, 150 г червени домати, 100 г кромид лук,
100 г моркови, 100 г целина, 80 г ориз, 50 г магданоз, 2 г черен пипер,
40 г брашно, 300 г кисело мляко, 2 бр. яйца, 30 г оцет, 30 г сол. Приготвяне: Месото се обезкостява, посолява се и се смила в
месомелачка. Към него се прибавя по 1/3 от ориза (полусварен), дребно
нарязаният лук, смленият черен пипер, , ситно нарязаният магданоз и 1
белтък. Сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтенца, които
се пускат във врящия бульон от костите. Останалата част от лука,
нарязан на дребно, настърганите моркови и целина и дребно нарязаните
магданозени корени се задушават в мазнината и се прибавят към месото.
След 20 - 30 минути се слагат останалия ориз (суров) и дребно нарязаните
домати. Готовата супа се застройва с варена застройка от млякото,
брашното и яйцата, овкусява се и се поръсва с дребно нарязания магданоз и
смления черен пипер. При поднасянето във всяка порция се слага по 50 г
сварени кюфтенца. http://homekitchenbg.ucoz.net/index/supa_topcheta/0-149